Динамо – Бенфіка. Шанси примарні, але вони є – кияни поступаються «орлам» у домашній зустрічі.

Після двох вкрай напружених дуелей проти Фенербахче і Штурму в попередніх кваліфікаційних раундах логічним виглядав той факт, шо проти такого колективу як Бенфіка кияни виступали явним аутсайдером. Дане протистояння є завершальним етапом боротьби за путівку до групового етапу Ліги чемпіонів, і суперник чудово усвідомлював, шо ставки є доволі великими. Тому про можливу недооцінку мови навіть не велось – Динамо повинно було демонструвати свій найкращий футбол задля того, щоб мати шанси обіграти лісабонців.

Луческу не міг сьогодні розраховувати на Дениса Гармаша та Сергія Сидочука, які пропускали матч через перебір жовтих карток. Також, як і раніше, в лазареті перебували Супряга та Антюх. Коуч киян, у порівнянні з матчем проти Штурма, вирішив випустити з перших хвилин Попова в центрі захисту в пару до Забарного, а Андрієвський у центрі поля замінив Сидорчука. Наставник «орлів» Шмідт, у свою чергу, зі стартових хвилин випустив на поле «екс-гірника» Давіда Нереса, в той час як Роман Яремчук почав гру на лаві для запасних.

Динамо Київ — Бенфіка 0:2
Голи: Жилберто, 9, Рамуш, 37

Динамо Київ: Бущан — Кендзьора, Забарний, Попов (Сирота, 80), Дубінчак (Вівчаренко, 63) — Шапаренко, Андрієвський, Буяльський — Циганков (Караваєв, 64), Бєсєдін (Ванат, 74), Шепелєв (Царенко, 74).

Бенфіка: Одіссеас — Жилберто (Ба, 69), Отаменді, Морато, Грімальдо — Флорентіну, Перес — Нерес (Араужу, 63), Рафа Сілва (Шикіньо, 85), Жуан Маріу — Рамуш (Яремчук, 62).

Попередження: Андрієвський.

Embed from Getty Images

Бенфіка миттєво окопалася на половині поля суперника, що було доволі очікувано. Декілька «пристрілок», і вже наприкінці першої десятихвилинки гості зуміли відкрити рахунок – Рамуш відкотив на Маріу, а той підключив Жілберто, який сильним удар в дев’ятку змусив Бущана діставати мʼяча з власної сітки. Кияни швидко відповіли своєю гострою атакою: Циганков у дотик закручував круглого у ворота суперника з передачі Буяльського, але Влаходімос парирував.

Ця атака, як показав час, була ледве не єдиною більш-менш вдалою у виконанні господарів у першому таймі – Бенфіка, повівши у рахунку, з задоволенням перейшла а гру другим номером, а підопічні Луческу в позиційних атаках почували себе не надто комфортно. Лише у другій половині тайму динамівці зуміли створити небезпеку у воріт суперника, та й те, завдяки індивідуальним діям, а не командним. Циганков завершив свій сольний прохід із правого флангу пострілом повз дальню дев’ятку. А ось «орли», незабаром після цього епізоду зуміли засмутити наших вболівальників вдруге. Втрата м’яча та швидка атака на наші ворота з чисельною перевагою – Нерес обіграв Попова і викотив на Рамуша, який забив без перешкод. До кінця тайму Бенфіка ледве не зуміла довести рахунок до розгромного, та й без того ситуація була вкрай безрадісною.

Embed from Getty Images

Другий тайм сюрпризів не приніс. «Біло-сині» досить безпорадно намагалися знайти пролом у оборонних редутах суперника, який, у свою чергу, був повністю задоволений тим, що відбувалося на полі. Лише після екватору другого тайму Динамо зуміло провести декілька небезпечних атак – тепер вже в обʼєктивах камер почав зʼявлятися Караваєв. Спочатку Олександр отримав закидання від Буяльського з лівого флангу, але прошити голкіпера з гострого кута не зміг. Згодом, вже ближче до закінчення поєдинку, Караваєв спробував закрутити круглого зі входу до правого флангу штрафного – Влаходімос був на висоті. На жаль, рахунок до кінця матчу залишився незмінним.

0:2 – рахунок, звісно, не безнадійний. Але треба визнати – Бенфіка добула результат на класі, і левову частину матчу грала у економ-режимі. Звісно, у матчі відповіді статися може все що завгодно, але, найвірогіднише, цю осінь кияни проведуть у другому за рангом еврокубковому турнірі.

Новини партнерів

Комментарии: